Gå til indhold

Portræt

Rundt om en formand: Hovedstadspolitiker hjemsøgt af storke på sit landsted

Følg vores serie om formændene for Danske Regioners udvalg. Mød denne gang Karin Friis Bach, B, regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden og Danske Regioners formand for sundhedsudvalget.

Beskriv dig selv kort som politiker:

Jeg er god til at finde kompromisser og løsninger. Min interesse for sundhedspolitik ligger i naturlig forlængelse af min uddannelse som farmaceut. Men det var først, da jeg mødte min politisk engagerede mand, at det gik op for mig, at politik var interessant. Jeg kommer ikke fra et hjem, hvor der blev diskuteret megen politik, og jeg har aldrig været medlem af noget ungdomsparti.  

Beskriv dig selv som privatperson

Jeg er af natur glad, positiv, god til at lytte og søger ligesom i politik enighed og løsninger.

Hvad optager dig politisk?

At bruge ressourcerne bedst muligt bl.a. ved at forebygge sygdom og indlæggelse. Vi danskere lever meget mere usunde liv end nordmænd og svenskere. Derfor bør vi ”nudge” borgerne til mere sundhed herhjemme.

(Tekst fortsætter under billedet)

Blå bog over formand for sundhedsudvalget Karin Friis Bach

Hvilken erfaring med politik har været mest bemærkelsesværdig?

At det faktisk nytter at være vedholdende: Fx lykkedes det os, at oprette Medicinrådet og afskaffe den aktivitetsbaserede afregningsmodel. Det lykkedes os at få hævet afgiften på cigaretter, og det lykkes os sikkert også på et tidspunkt at få indført en 18-års grænse for køb af alkohol.   

Hvad er det bedste ved din region? 

At vi har ansat så mange dygtige fagfolk. De er engagerede, de knokler løs, og de har ambitioner på patienternes vegne. Modsat hvad man af og til får fornemmelsen af i pressen, så er sundhedsvæsenet en juvel, og jeg føler, at det er min opgave som politiker at passe på den.

Hvilken udfordring er den største i din region?

Fødeafdelingerne har fået megen kritik, og vi skal have vendt den spiral, for omtalen betyder, at der er færre, der søger job på afdelingerne.

Hvad holder du mest af at lave i din fritid?

Jeg holder af dyr. Vi bor på en gård, og har mange dyr: Både køer, heste, hund, kat og høns. Og om sommeren også nogle gange storke i en rede, som min mand har sat op til dem. I et par år har storkene været en særlig turistattraktion, så vi har sat en bænk op til de mange forbipasserende. Det er hyggeligt at få en snak med dem, men jeg nyder også at gå en lang tur i den flotte natur ved Ganløse med vores FT-Cockerspaniel.

Yndlingsret?

Al italiensk mad. Min mor var italiener.

Yndlingsmusik?

Både ny musik og gamle hits fra min ungdom i 80’erne og 90’erne.

Bedste ferie?

Den går naturligvis til Italien. Jeg har lidt familie dernede, -en onkel og en tante udenfor Rom.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Karin Friis Bach,
Formand for sundhedsudvalget, regionsrådsmedlem
T
M 21 70 50 49
E karin.friis.bach@regionh.dk
Bestyrelsesmedlem og formand for sundhedsudvalget Karin Friis Bach
Relaterede nyheder

Læs mere