Gå til indhold

Digitalisering

Debat: Regionerne er klar til at skalere derudaf

- Jeg bliver jeg glad, hver gang endnu en aktør peger på nødvendigheden af at anvende ny teknologi til at frigøre arbejdskraft i sundhedsvæsnet, skriver formand for Danske Regioner Anders Kühnau i et debatindlæg.

Af Anders Kühnau, formand for Danske Regioner. Indlægget bragt i Børsen den 17. oktober 2023.

Sundhedsvæsenet har brug for nytænkning og ny teknologi. Det skriver direktør i Accenture Danmark, Claus Bo Mikkelsen i en Børsen-leder d. 11.oktober. Han fortæller, hvordan han blev glad, da Robusthedskommissionen i sin anbefalinger talte mere om teknologi og digitalisering, end han havde turdet håbe på. 
 
På samme måde bliver jeg glad, hver gang endnu en aktør peger på nødvendigheden af at anvende ny teknologi til at frigøre arbejdskraft i sundhedsvæsnet, så vi kan ruste os til en fremtid med færre medarbejdere og flere patienter.
 
Vi håber, at regeringen, folketing, Life Science Rådet og sundhedsstrukturkommissionen læser med. For sammen med Dansk Industri har Danske Regioner et bud på, hvordan vi kan styrke innovation og frigøre tid til patienterne. For med vores fælles forslag om en formålsdrevet, centralt understøttet og tværgående innovationsindsats kan vi gøre problemer til muligheder for Danmarks økonomi og for sundheden. Det vil sikre den sammenhæng på tværs, der efterspørges i kronikken.
 
Claus Bo Mikkelsen advokerer for mere skalering. Enig. Regionerne er i gang og bruger fx Syddanmarks internetpsykiatri på tværs af regionerne og skal i gang med at udbrede en løsning til digital hudkræftdiagnostik. Vi skal være de første til at indrømme, at vi kan blive bedre til at skalere. Det er endnu en grund til, at vi skal have sat en motor på i form af en samlet innovationsindsats, hvor klinikere, forskere og virksomheder understøttes i at skalere og kommercialisere de bedste løsninger, der løser arbejdskraftudfordringen. Regionerne er klar til at tænke tingene sammen på tværs af sektorer og skalere derudaf.