Gå til indhold

Sundhed

Regioner og praktiserende speciallæger styrker indsatsen for plastikkirurgien

En ny aftale for de praktiserende speciallæger i plastikkirurgi skal give kortere ventelister, øge gennemsigtigheden og sikre bedre sammenhæng mellem speciallægepraksis, almen praksis og hospitaler.

Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) har netop indgået aftale om en modernisering af de praktiserende plastikkirurgers overenskomst. Aftalen har fokus på, at flere patienter kan få hjælp hos de praktiserende plastikkirurger.

Samtidig skal aftalen give mere indsigt i hvilke ydelser, der leveres i speciallægepraksis, og hvordan snitfladerne er til almen praksis og hospitaler.

Forventningen er kortere ventelister

Formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Heino Knudsen er glad for den faglige modernisering:

- Vores fokus har været, at plastikkirurgerne ser flere patienter indenfor aftalens rammer. Samtidig sørger vi selvfølgelig for, at speciallægepraksis bliver ved med at være et tilbud, der sikrer høj kvalitet og effektivitet, siger Heino Knudsen og fortsætter:

- Når det gælder udviklingen i modermærkekræft, er det vigtigt, at speciallægepraksis i endnu højere grad hjælper med kontrol og at udrede patienter med mistanke om sygdommen. Det kan aflaste sygehusene, der så kan tage sig af de mere specialiserede behandlinger. 

Også FAPS ser positivt på aftalen, siger formand, Ann-Louise Reventlow-Mourier:

- Som formand for FAPS er jeg rigtig glad for, at vi nu også har fået opdateret specialet i plastikkirurgi, så det i højere grad kan aflaste sygehusenes plastikkirurgiske afdelinger. Samtidig er det en vigtig milepæl, fordi vi nu har moderniseret samtlige 15 specialer. Det er jeg rigtig stolt over. Dermed sikrer vi alle vores patienter den bedste og mest opdaterede behandling.

De praktiserende plastikkirurgers overenskomst

Fakta

  • Aftalen træder i kraft 1/10 2023 
  • I 2021 blev godt 27.412 patienter behandlet i plastikkirurgisk speciallægepraksis
  • Regionernes overenskomst med FAPS omfatter pt.  11 fuldtidspraksis og 8 deltidspraksis inden for specialet plastikkirurgi (01-01-2022) 
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere