Gå til indhold

Torben Klein bliver direktør i Medicinrådet

Medicinrådets formandskab har ansat Torben Klein som direktør for sekretariatet i det nye Medicinråd, der fra årsskiftet skal vurdere sygehusmedicin ved at sætte et lægemiddels gavn for patienten i forhold til prisen.

57-årige Torben Klein er ansat som direktør for Medicinrådets sekretariat. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør for Novo Nordisk Fondens Center for Metabolismeforskning på Københavns Universitet. Han har tidligere været direktør i blandt andet Akademiet for de Tekniske Videnskaber, Undervisningsministeriet og Nordea Fonden samt bestyrelsesformand for Teknologirådet.

Medicinrådets formænd Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen har i ansættelsen blandt andet lagt vægt på Torben Kleins solide ledelseserfaring:

- Torben Klein bliver direktør for et sekretariat, der skal bygges hurtigt op. Det skal sikres, at der er gode arbejdsprocesser i både råd, udvalg og sekretariat, så Medicinrådet kan træffe beslutninger på et solidt grundlag. Torben Klein har en lang karriere som både direktør, bestyrelsesformand, styrelseschef m.v. i ministerier, forskningsinstitutioner, fonde, råd m.v. og er derfor med sin brede erfaring og stærke ledelseskompetencer den helt rette mand til at stå i spidsen for sekretariatet, så Medicinrådet kan komme godt fra start, siger Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen.

Torben Klein er uddannet cand.scient i biologi fra Københavns Universitet. Som direktør for Medicinrådet får han til opgave at sikre, at formandskabet, rådet og de faglige udvalg får professionel rådgivning og betjening til at understøtte Medicinrådets opgaver. Torben Klein tiltræder den 1. oktober 2016.

læs mere

Om Medicinrådet

  • Medicinrådets opgave er at vurdere hvorvidt nye lægemidler skal anbefales som standardbehandling, samt hvordan nye og gamle lægemidler skal indgå i behandlingsvejledninger.
  • Medicinrådet består af et besluttende råd, et sekretariat og en række faglige udvalg. Medicinrådet ledes af et formandskab, der har det fulde ansvar for rådets faglige vurderinger og budget.
  • Medicinrådet starter sit arbejde 1. januar 2017.
kontakt

Yderligere oplysninger

Medicinrådets formandskab Jørgen Schøler Kristensen, tlf. 20 16 32 01 eller Steen Werner Hansen, tlf. 38 68 40 10

Torben Klein, tlf. 29 10 28 02

Lotte Pedersen, administrationschef
Center for Administration og Service
T:3529 8134
M:2917 0920
E:lpe@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere