Gå til indhold

Digital vækstplan skal gøre en forskel for virksomhederne

Regionerne er klar til at omsætte regeringens digitale vækstplan til konkret handling for borgere og virksomheder. Vi ved fra udenlandske erfaringer, at regional forankring er afgørende for digital vækst-succes, siger Stephanie Lose, næstformand i Danske Regioner.

Regeringen har i dag fremlagt en digital vækstplan med 38 initiativer, der skal skabe vækst på det digitale område og sikre, at virksomheder kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Med regeringens egne ord skal strategien "bringe Danmark på forkant med den digitale udvikling og skabe vækst og velstand til gavn for alle i samfundet".

Fra Danske Regioner hilser næstformand Stephanie Lose strategien velkommen.

”Regeringens digitale vækststrategi er både vigtig og nødvendig. Hvis strategien skal lykkes, er det vigtigt at huske især én ting: De gode nationale målsætninger skal kobles tæt til de behov og styrker, som findes i hver enkelt region. Det er man lykkedes med i Holland, som allerede har indført en teknologipagt, og det virker. I regionerne er vi klar til at bære regeringens initiativer helt ud til borgerne og virksomhederne,” siger hun.

Bedre match for virksomhederne

Regionerne har i fællesskab med sine samarbejdspartnere de kompetencer, der skal til, for at understøtte regeringens planer, og samtidig sikre den nødvendige forankring i hele landet. Som det er tilfældet i regeringens strategi, har også regionerne stort fokus på at løfte den digitale udvikling inden for de nyere teknologier hos særligt den store andel af små- og mellemstore virksomheder.

"Den digitale udvikling buldrer af sted, og som land skal vi oppe os for at komme med på toget. Særligt små- og mellemstore virksomheder har svært ved den digitale omstilling, så dem skal vi række ud til med samarbejdsmodeller mellem virksomheder, uddannelses- og videninstitutioner, private rådgivere og så videre. Den type tilbud skruer regionerne og de regionale vækstfora op for investeringerne i,” siger Stephanie Lose og tilføjer:

”Udfordringerne på det her område er meget håndgribelige: Vi mangler 10.000 personer med tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, og det rammer virksomhederne hårdt, når de ikke kan rekruttere de rigtige hænder og hoveder til arbejdet. Den nationale teknologipagt er et godt skridt på vejen, så længe vi husker at uddanne de rette folk i hele landet. Der er jo forskellige behov fra landsdel til landsdel. Ellers får vi ikke det Danmark i balance, som regeringen ønsker sig. I regionerne er vi klar til arbejdet, så teknologipagten skaber et bedre match mellem virksomhedernes behov og udbuddet af arbejdskraft.”

Læs mere: "Strategi for Danmarks digitale vækst" (link)

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Lone Vingtoft, chefkonsulent
Center for Regional Udvikling, EU og Miljø (REM)
T: 3529 8194
M: 2222 2674
E: lvi@regioner.dk

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation
M: 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder