Gå til indhold

Coronavirus/Covid-19

Regioner er klar til 24 timers svartid på test

Den nye aftale om genåbning indeholder et mål om, at der skal svar på 80 pct. af coronatestene inden for 24 timer. Regionerne er tæt på målet og klar til at løfte opgaven, siger Stephanie Lose, fmd. for Danske Regioner.

Medarbejderne i regionerne har de seneste dage udført og analyseret i gennemsnit 30.000 coronatest om dagen, og i sidste uge fik tre ud af fire testede svar på en coronatest inden for 24 timer.

Regionerne er dermed tæt på målet i den politiske genåbningsaftale om, at 80 pct. skal have svar på test inden for 24 timer.

”Vores personale knokler for at teste så mange som muligt, og i regionerne er vi klar til at løse opgaven og leve op til de mål, som Folketingets partier har sat,” siger Stephanie Lose, fmd. for Danske Regioner.

Regionerne satte i juni selv et mål for svartider på test, der lød på, at 75 procent af alle testede i sundhedssporet skulle have et svar senest 24 timer efter testen. 

Samtidig har det hele tiden været afgørende for regionerne, at sundhedspersonale og akutte patienter, som skal indlægges på sygehus, får svar inden for få timer.

”Nogle patienter skal naturligvis have ekstra hurtig besked, og det har vi prioriteret højt igennem hele forløbet. Vi er klar til at gøre, hvad der skal til, for at vi kan undgå smittespredning overalt i landet,” siger Stephanie Lose.

Tallene for uge 32 viser desuden, at 95 pct. af de testede fik svar inden for 29 timer.

Corona test bliver undersøgt nærmere på laboratorium
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere