Gå til indhold

Husk restriktioner, gode vaner og test

De første danskere er vaccineret mod COVID-19. – Mens vi glædes over den gode nyhed, er det vigtigt, at vi holder fast i at yde en fælles indsats for at bryde smittekæderne her i epidemiens afgørende fase, understreger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose. Derfor opfordrer hun til, at alle overholder restriktionerne, holder ved de gode vaner og bliver testet, når der er grund til det.

Der er i øjeblikket et stort pres på hospitalerne for at kunne følge med: I morges var 872 borgere indlagte med COVID-19, og samtidigt behandler sundhedspersonalet også borgere med alvorlige eller livstruende sygdomme.

Samtidigt bliver de første danskere vaccineret i disse dage. Det er godt nyt, men vaccinerne må ikke blive en sovepude - Vi skal omsætte den gode nyhed til at yde en fælles indsats i epidemiens afgørende fase, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner:

- Mens vi glædes over den gode nyhed, er det vigtigt, at vi holder fast i at yde en fælles indsats for at bryde smittekæderne her i epidemiens afgørende fase. Derfor opfordrer jeg alle til at overholde restriktionerne, holde ved de gode vaner og blive testet, når der er grund til det.

Regionernes medarbejdere bliver ved med at teste

Der er i øjeblikket ledige tider flere steder i landet for at få en PCR-test ved TestCenter Danmark. Ledige tider kan ses på hjemmesiden coronaprover.dk, hvor man også kan booke tid til en test.

Muligheden for at få en test er stadig en vigtig del af at holde epidemien under kontrol og få bragt smittetrykket ned, så hospitalerne igen kan følge med, siger Stephanie Lose:

- Regionernes medarbejdere står klar til at teste, og det bliver vi ved med, så vi kan holde epidemien på så lavt et blus som muligt.

Det er også en mulighed at få en hurtigtest, der udbydes i samarbejde med flere private virksomheder. Hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet, bør man dog blive testet i TestCenter Danmark.
Snart vil sundhedsmyndighederne komme med flere anbefalinger til, hvor hurtigtest kan gøre bedst nytte i den videre kontrol med epidemien.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk 

Læs mere

Relaterede nyheder