Gå til indhold

Corona-virus/covid-19

Milepæl: Regionerne runder en halv million corona-tests

De fem regioner tester hver dag tusindvis af danskere for covid-19 ude på hospitalerne. Nu viser ny status, at regionerne har rundet over gennemførte 500.000 corona-tests. - Jeg er stolt af den fantastiske indsats, alle vores medarbejdere har ydet, siger Stephanie Lose.

Siden de første danskere blev henvist, har de fem regioner samlet set gennemført 501.905 tests for covid-19. Det viser en ny opgørelse. Den seneste måned har regionerne desuden i gennemsnit foretaget over 12.500 daglige tests på hverdage.

Vejen til den nye milepæl har ikke været helt let. Men den er et resultat af hårdt arbejde, omstillingsparathed og samarbejde over hele linjen, fortæller formand for Danske Regioner, Stephanie Lose:

- Når vi er lykkedes med at teste hundredtusindvis af danskere, er det takket være en fantastisk indsats fra vores medarbejdere: Fra sygeplejersker og læger i front til de bioanalytikere, der har analyseret prøverne, og indkøberne, som har skaffet testudstyr. Takket være dem har vi kunne teste alle de danskere, der er blevet henvist til hospitalerne, og det er jeg stolt af.

Stephanie Lose peger på, at der har været store udfordringer undervejs. Ved corona-krisens udbrud stod regionerne for eksempel pludselig og skulle kæmpe med resten af verdens lande om at skaffe enorme mængder testudstyr, men:

- I en kritisk situation formåede vi at holde hovedet koldt og finde nye løsninger. Det skyldes ikke mindst den opbakning og samarbejdsvilje, vi har mødt hos dansk erhvervsliv. Vores fælles indsats har været kraftigt medvirkende til, at vi står med den solide testkapacitet, vi har i dag, lyder det fra hende.

De fem regioner har ansvaret for at teste i det såkaldte sundhedsspor. Her tester man primært borgere med symptomer, indlagte patienter og sundhedspersonale. Regionerne har indtil nu stået for 85 procent af alle corona-tests.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på tlf. 5151 1818 (ikke sms) eller på pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om Corona-virus/covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om Corona-virus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Relaterede nyheder

Læs mere