Gå til indhold

Corona/Covid-19

Næsten 10.000 danskere har allerede tilbudt hjælp til sundhedsvæsenet

Allerede nu har knap 10.000 danskere meldt sig som assistance til sundhedsvæsenet. ”Det er overvældende at se, hvordan hjælpen er strømmet til,” siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Alle fem regioner har oprettet jobbanker, hvor man kan tilmelde sig, hvis man har en sundhedsfaglig baggrund og er klar på at hjælpe. Det har næsten 10.000 danskere allerede gjort ifølge den seneste optælling blandt regionerne. Det glæder formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose:

- Det er overvældende at se, hvordan hjælpen er strømmet til. Det er en uvurderlig hjælp, og derfor vil jeg meget gerne takke alle de, der frivilligt har meldt sig. Det er meget betryggende, når vi kan se, at udviklingen med coronavirus kan gå hurtigt, og det kan blive aktuelt med mange, der kan tage fat.

Alle sundhedsfaggrupper melder sig

Det er alle typer af sundhedsfaggrupper, der melder sig. Så de hjælpende hænder tæller både sygeplejerske- og medicinstuderende, Social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og læger.

Det bliver aftalt på de lokale hospitaler i de enkelte regioner, hvordan de tilmeldte bedst kan hjælpe, ligesom der her oplæres i udstyret og arbejdsmetoderne, som anvendes i forbindelse med behandlingen af coronavirus.
- Der er ingen af os har prøvet at stå i denne eller en lignende situation før, og det er derfor en stor glæde at opleve, hvordan rigtig mange spørger, hvordan de bedst kan hjælpe, siger Stephanie Lose.

Jobbanker er åbne

Tilmeldingen til jobbankerne er åben, og man bør stille sin hjælp til rådighed i god tid, så sundhedsvæsenet kan planlægge ressourcerne bedst muligt. Det er vigtigt, at man tilbyder sin hjælp via onlineformularen, og at man ikke bare møder op på nærmeste hospital.
Aktuelt har følgende antal personer tilmeldt sig regionernes jobbanker:

Region Hovedstaden: 3396
Region Sjælland: 923
Region Syddanmark: 762
Region Midtjylland: 3084
Region Nordjylland: 1515

Du kan læse mere om jobbankerne i de fem regioner og tilmelde dig på hjemmesiderne, der fremgår herunder:

REGIONERNES JOBBANKER:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om Corona/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder