Gå til indhold

OK21

Forhandlingsfællesskabet siger ja til OK21 på det regionale område

Forhandlingsfællesskabet har i dag meddelt Regionernes Lønnings- og Takstnævn, at det samlede OK21 resultat er blevet godkendt.

OK21 er i dag blevet vedtaget af Forhandlingsfællesskabet. Nu skal forligene i regionerne implementeres på hospitaler og sociale institutioner. 

Formanden for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Anders Kühnau, siger:
- Vi har indgået nogle rigtig gode forlig med positive resultater for begge sider af bordet. Derfor er jeg også rigtig glad for, at organisationernes medlemmer har sagt god for resultatet af vores forhandlinger. Nu skal vi i arbejdstøjet, og arbejde med at implementere de gode resultater ude på arbejdspladserne til gavn for patienter og personale.

Udover de generelle lønstigninger på 5,04% indeholder det generelle forlig et styrket fokus på arbejdsmiljø og trivsel bl.a. gennem en ny lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø, en helt ny og individuel tilgang til seniorområdet og et projekt om det digitale arbejdsliv på de regionale arbejdspladser, der blandt andet skal fokusere på arbejdstilrettelæggelse, kompetencer og arbejdsmiljø.

Forhandlingsfællesskabet har samtidig meddelt, at Dansk Sygeplejeråd og Radiograf Rådet ikke har tiltrådt det samlede resultat.

- Det er beklageligt, at et meget snævert nej blandt sygeplejersker og radiografer betyder, at de står uden for den samlede tilbagemelding fra Forhandlingsfællesskabet, hvor vi kan konstatere, at der generelt har været en flot tilslutning til de indgåede aftaler. Vi afventer organisationerne, når det gælder det videre forløb, siger Anders Kühnau.

Fakta: 

Den 20. februar præsenterede RLTN og Forhandlingsfællesskabet de generelle overenskomstforlig for det regionale område. Efterfølgende er der indgået forlig med de enkelte organisationer, og det samlede aftalekompleks har været til afstemning hos organisationernes medlemmer. Det er nu godkendt af Forhandlingsfællesskabets medlemsorganisationer. To organisationer tiltræder ikke det samlede resultat.