Gå til indhold

Ledelse

Nyt evalueringsværktøj skal styrke udviklingen af ledelse i den offentlige sektor

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, KL og Danske Regioner har sammen med Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet udviklet et nyt ledelsesevalueringsværktøj, der skal bidrage til at udvikle ledelse på alle niveauer af den offentlige sektor. Værktøjet er nu klar til brug.

Det nye fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj stilles til rådighed for alle offentlige organisationer på hjemmesiden www.ledelsesevaluering.dk.

Værktøjet består af en række spørgsmål, der er inddelt i centrale temaer for god offentlig ledelse. Ved hjælp af temapakkerne kan organisationerne skræddersy ledelsesevalueringen til deres organisation og ledere.

Værktøjet indeholder også et understøttende procesmateriale med forslag til, hvordan de offentlige arbejdspladser efter en evaluering kan arbejde videre med udviklingen af ledelse i deres organisation.

Evalueringsværktøjet er både til den enkelte leder og til hele organisationen

Det fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj giver offentlige ledere et indblik i, hvordan deres ledelse opleves af andre – både medarbejdere, chefer og lederkolleger.

Værktøjet er forskningsbaseret, fleksibelt og allerede afprøvet på en række offentlige arbejdspladser, blandt andet i Vejdirektoratet. Camilla Falberg Reich, chef for Sekretariat og HR i Vejdirektoratet siger om evalueringsværktøjet:

Vi har deltaget i arbejdet med den fællesoffentlige model som testinstitution i to omgange – og er glade for muligheden for at kunne udvælge de temaer, vi synes er relevante. Det er en stor fordel, at der i rapporterne er konkrete forslag til, hvordan man kan drøfte resultaterne med sine medarbejdere.”

Direktioner i den offentlige sektor kan bruge værktøjet til at vurdere, analysere og arbejde videre med ledelsesgrundlaget i deres organisationer. Hvad er vigtigt, at lederne er gode til? Hvilke styrker skal fastholdes? Og hvor er der udviklingspotentialer?

Værktøjet har også været afprøvet i Egedal Kommune. Kommunaldirektør Christine Brochdorf forklarer, hvordan det har været med til at skabe værdi hos dem:

”Med værktøjet kan vi som organisation understøtte en god dialog om de præmisser, man er leder på i Egedal Kommune. Politikernes succes og den service, der møder borgerne, afhænger af, hvordan vi evner at lede.”

Lektor ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse Caroline Howard Grøn har været forskningsleder og ansvarlig for udvikling og afprøvning af ledelsesevalueringsværktøjet. Hun siger: ”Den fællesoffentlige ledelsesevaluering tilbyder de offentlige organisationer en nem vej til en ledelsesevaluering af høj kvalitet. Hvis ledelsesevalueringer bliver gennemført rigtigt, kan de gøre en positiv forskel for ledelse i offentlige organisationer. Med det fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj hjælper vi de offentlige organisationer godt igennem evalueringsprocessen.”. 

Det primære formål med det fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj er at under­støtte dialog og ledelsesudvikling i den offentlige sektor. På længere sigt er målet at skabe et nationalt overblik over oplevelsen af offentlig ledelse, som kan danne grundlag for forskning og debat.

Du kan læse mere om den fællesoffentlige ledelsesevaluering på www.ledelsesevaluering.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Kort fortalt

Fakta

  • Det fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj giver offentlige ledere et indblik i, hvordan deres ledelse opleves af andre – både medarbejdere, chefer og lederkolleger

  • Det primære formål med det fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj er at under­støtte dialog og ledelsesudvikling i den offentlige sektor

  • Det nye fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj stilles til rådighed for alle offentlige organisationer på hjemmesiden www.ledelsesevaluering.dk.
Relaterede nyheder

Læs mere