Gå til indhold

DSR’s medlemmer har stemt nej til mæglingsforslag

Sygeplejerskernes nej til mæglingsforslaget betyder, at konflikten træder i kraft om fem dage. Det ærgrer formand for Løn- og praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau, at sundhedsvæsenet nu står overfor en konflikt.

Medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd har stemt nej til mæglingsforslaget fremsat af forligsmanden. Da DSR har varslet strejke, vil konflikten bryde ud efter midnat den 19. juni.

- Det ærgrer mig selvfølgelig rigtig meget, at vi nu står overfor en konflikt i sundhedsvæsenet, og jeg er ked af det på de patienters vegne, som det i sidste ende går ud over. Vi har forhandlet i rigtig lang tid, og jeg havde lige til det sidste håbet på, at vi kunne undgå en konflikt, siger Anders Kühnau, der er formand for Løn- og praksisudvalget i Danske Regioner.

Parterne er blevet enige om nødberedskaber i regionerne. Dermed tages der fra den 19. juni stadig hånd om livsvigtige og uopsættelige opgaver, så de patienter, der ikke kan vente på behandling, får den behandling de skal have.

Regionerne går nu i gang med at se på, hvilke operationer og behandlingsaftaler, som må udskydes. Hvis man som patient er omfattet af konsekvenserne ved konflikten, får man besked fra sin region. 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder