Gå til indhold

Pris

Forfatter Anna Juul vinder pris som Årets Sundhedsdebattør

Danske Regioner hædrer forfatter Anna Juul som Årets Sundhedsdebattør. Anna Juul vinder den nystiftede pris efter, at hun i januar udgav bogen ”Superskurk”, hvor hun med en skarp pen beskriver sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien.

Anna Juul vinder prisen, fordi hun med bogen har formået at sætte psykisk sygdom og behandlingsvæsenet på dagsordenen i debat- og nyhedsmedier. Som der bl.a. står i indstillingen- har hun ”opfordret os alle til at gøre op med stereotype forestillinger om psykisk sygdom og sat det psykiatriske system til debat”.

(tekst fortsætter under billedet)

Foto: Fryd Frydendahl

Hun har sat sig selv på spil og gennem sin egen fortælling rejst en vigtig debat om prioritering af psykiatrien og dens mangler.

Anna Juul har, siden hun var teenager, kæmpet med psykisk sygdom. Hun har med egne ord haft ”fuld plade i psykiatriske diagnoser”, senest med diagnosen skizofreni og bipolar lidelse. Hun mener, at behandlingspsykiatrien i højere grad bør sondre mellem typer og grader af sygdom og patienternes forskellige behov.

30-årige Anna Juul er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun har arbejdet med tv og radio, og har blandt andet været forfatter på radioprogrammet ”Den korte Radioavis” på Radio24syv.

Minister og mediefolk i dommerpanel

Dommerpanelet, der har udnævnt Anna Juul til modtager af Danske Regioners pris som ”Årets Sundhedsdebattør” består af Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde, formand og næstformand for Danske Regioner, Anders Kühnau og Mads Duedahl samt sundhedsredaktør Lars Igum, Politiken, reportagechef Hanne Fall, Jyllands-Posten og sundhedsreporter og -analytiker Anders Heissel, DR.

Formand for Danske Regioner Anders Kühnau overrækker og begrunder prisen til Anna Juul på Folkemødet torsdag d. 15. juni kl. 12:15 i Danske Regioners telt ved Allinge Røgeri. Efter overrækkelsen er der debat, ligesom deltagerne kan stille spørgsmål til prismodtageren.

Mere om Anna Juul