Gå til indhold

Ledelse

Helene Probst ny lægefaglig direktør i Danske Regioner

En enig bestyrelse for Danske Regioner har i dag besluttet, at Helene Probst pr. 1. november ansættes som ny lægefaglig direktør i Danske Regioner.

Helene Probst har et særdeles bredt kendskab til sundhedsområdet, blandt andet i kraft af flere stillinger i Sundhedsstyrelsen -  senest fra 2020 til 2023 som vicedirektør. Efter Sundhedsstyrelsen var Helene ansat som lægefaglig direktør i Region Midtjylland og derefter som konsulent på Rigshospitalet.

- Det er en stor gevinst for Danske Regioner, at Helene bliver vores nye lægefaglige direktør. Jeg er sikker på, at vi – og dermed regionerne og i sidste ende patienterne – får enorm gavn af Helenes meget store erfaring med at arbejde i rummet mellem politik, administration og faglighed. Og så har Helene et imponerende netværk, som også vil komme os til gavn, siger administrerende direktør i Danske Regioner, Adam Wolf.

Under COVID-19 epidemien var Helene Probst repræsentant i Sundhedsstyrelsens Epidemi-kommission, og hun var ansvarlig for de faglige retningslinjer og den borgerrettede kommunikation. Endelig var Helene fra 2021-22 formand for følgegruppen, der udarbejdede det faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien.

- Det er åbenlyst, at der er mange udfordringer for sundhedsvæsenet de kommende år, og regionerne spiller en helt afgørende rolle. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle sundhedsvæsnet og til at bidrage til, at borgerne kan have tillid til, at de får den bedst mulige behandling, siger Helene Probst.
 
Stillingen er blevet ledig i lyset af, at Danske Regioners tidligere sundhedsfaglige direktør, Erik Jylling, har fået nyt job som lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden.