Gå til indhold

OK18: Konflikt er udskudt, og regionerne satser på en løsning

Tidligt onsdag morgen valgte forligsmanden at forlænge muligheden for at finde en løsning i op til to uger. Hun har indkaldt til møde igen allerede fredag. "Vi håber, det er et tegn på en snarlig løsning", siger regionernes forhandlingsleder, Anders Kühnau.

- En udskydelse er tegn på, at forligsmanden vurderer, at der er mulighed for et forlig. Det er tilfredsstillende, for vi håber og tror på en løsning. Afstanden mellem parterne er ikke stor nok til, at retfærdiggøre en omfattende konflikt, siger regionernes forhandlingsleder, Anders Kühnau.

- Vores mål er at forhindre en konflikt, fordi den er ulykkelig for patienterne, tilføjer Anders Kühnau efter 19 timers forhandlinger mellem de offentlige arbejdsgivere og ansatte i regioner, kommuner og stat.

Han understreger, at regionerne hele tiden er mødt op med nye forslag.

- Vi håber på en løsning, så aftaler mellem hospitaler og patienter opretholdes, og vi bevarer kontinuitet i behandlingen. En eventuel konflikt senere kan desværre give en pukkel af ventende pateinter med mindre alvorlige lidelser. Men hvis ikke det lykkes at finde en løsning, har vi forhandlet nødberedskaber på plads, så ingen akut syge patienter berøres, lyder det fra Anders Kühnau.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Nyt overenskomstforlig med akademikerne

Der er indgået aftale om fornyelse af overenskomsterne for medarbejdergrupperne inden for Akademikerne. Det drejer sig bl.a. om læger, jordemødre, fysioterapeuter og ergoterapeuter samt jurister, ingeniører og psykologer. Aftalen giver generelle lønstigninger på 6,53 procent og derudover et yderligere løft af løn med videre på to procent. Aftalen har også fokus på udvikling af de regionale arbejdspladser for at gøre dem attraktive.

Læs mere

Ny overenskomst med sundhedspersonale er på plads

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Sundhedskartellet har indgået en aftale om fornyelse af overenskomster for bl.a. sygeplejersker, bioanalytikere og radiografer. Aftalen udmønter ekstra midler ud over de generelle lønstigninger samt en stor del af midlerne fra trepartsaftalen om rekruttering.

Læs mere

Nyt overenskomstforlig for regionalt ansatte med fokus på udvikling af arbejdspladser

Der er indgået et overenskomstforlig for ansatte i de fem regioner. Aftalen sikrer en væsentlig lønfremgang for regionalt ansatte. Samtidig er der aftalt initiativer i forhold til udvikling af de regionale arbejdspladser, til gavn for patienter, borgere og medarbejdere.

Læs mere

OK24: Rekruttering skal styrkes for at sikre behandling af patienter

Der venter vigtigt opgaver forude med overenskomstforhandlingerne. OK24 bygger videre på trepartsaftalen, og der vil fokus på styrkelse af rekrutteringen til sundhedsvæsnet for at sikre danskerne behandling på alle tider af døgnet, uanset hvor vi bor.

Læs mere