Gå til indhold

OK18: Konflikt er udskudt, og regionerne satser på en løsning

Tidligt onsdag morgen valgte forligsmanden at forlænge muligheden for at finde en løsning i op til to uger. Hun har indkaldt til møde igen allerede fredag. "Vi håber, det er et tegn på en snarlig løsning", siger regionernes forhandlingsleder, Anders Kühnau.

- En udskydelse er tegn på, at forligsmanden vurderer, at der er mulighed for et forlig. Det er tilfredsstillende, for vi håber og tror på en løsning. Afstanden mellem parterne er ikke stor nok til, at retfærdiggøre en omfattende konflikt, siger regionernes forhandlingsleder, Anders Kühnau.

- Vores mål er at forhindre en konflikt, fordi den er ulykkelig for patienterne, tilføjer Anders Kühnau efter 19 timers forhandlinger mellem de offentlige arbejdsgivere og ansatte i regioner, kommuner og stat.

Han understreger, at regionerne hele tiden er mødt op med nye forslag.

- Vi håber på en løsning, så aftaler mellem hospitaler og patienter opretholdes, og vi bevarer kontinuitet i behandlingen. En eventuel konflikt senere kan desværre give en pukkel af ventende pateinter med mindre alvorlige lidelser. Men hvis ikke det lykkes at finde en løsning, har vi forhandlet nødberedskaber på plads, så ingen akut syge patienter berøres, lyder det fra Anders Kühnau.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere