Gå til indhold

OK18: Aftaler er på plads – nu mangler afstemning

Danske Regioner har nu forhandlet 44 overenskomster på plads med organisationerne på det regionale område. Senest den 6. juni skal organisationerne have stemt om dem. Vi har gjort et grundigt stykke arbejde, så nu regner jeg med, at vi når helt i mål med de gode resultater, siger Anders Kühnau, chefforhandler for Danske Regioner.

Overenskomsterne for alle regionalt ansatte er tæt på at være i mål. Siden Danske Regioner i slutningen af april indgik forlig om de generelle aftaler for de regionalt ansatte, har Danske Regioner arbejdet for at lande 44 overenskomster med hver enkelt organisation på det regionale område.
 
Danske Regioner har blandt andet forhandlet med Yngre Læger, Sundhedskartellet og HK om, hvordan en del af lønpakken skal udmøntes. Ved det generelle forlig, som blev indgået i Forligsinstitutionen, blev det aftalt, at 0,35 procent af lønsummen skulle kunne anvendes af de enkelte organisationer. Pengene er eksempelvis gået til pensionsforbedringer og ekstra tillæg til udvalgte grupper.
 
Inden for den seneste uge er de sidste aftaler faldet på plads for blandt andre sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og jordemødre. Det betyder, at aftalerne nu skal til urafstemning, hvor organisationernes medlemmer stemmer om, hvorvidt de kan godkende forliget. Det endelige resultat kendes den 6. juni.
 
”Vi og organisationerne har lagt et stort arbejde i at få alle overenskomsterne på plads, og nu er vi der. Banen er kridtet op for rigtig gode forhold for vores ansatte, som gør, at de kan give borgerne den bedst mulige hjælp. Jeg håber og regner med, at aftalerne bliver stemt igennem, for som jeg hele tiden har sagt, er det regionernes entydige ønske at indgå forhandlede løsninger med vores ansatte. Ingen ønsker en konflikt,” siger Anders Kühnau, chefforhandler for Danske Regioner og formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere