Gå til indhold

Privathospitaler

Flere patienter kan få regionalt betalt hjælp på privathospitaler

Patienter med hjernerystelser, forstadier til hudkræft eller forstørret prostata kan se frem til hurtigere hjælp og bedre forløb. Regioner betaler for flere patientforløb hos private for at undgå lang ventetid.

Danske Regioner og Sundhed Danmark, der er brancheorganisation for private klinikker og hospitaler, har netop indgået en ny aftale, så flere patienter de næste år kan benytte sig af det udvidede frie sygehusvalg.

Aftalen betyder, at nye patientgrupper kan få hjælp hos private. I løbet af efteråret vil patienter med forstadier til hudkræft, hjernerystelse og impotens kunne få betalt hjælp hos private.

Flere sammenhængende forløb

Samtidig forbedres aftalerne for private hospitaler og klinikkers forløb for patienter med bl.a. forstørret prostata, lidelser i bevægeapparatet og demens. Det skal give patienterne mere sammenhængende forløb.

- Når der er ventetid på de offentlige hospitaler, er det glædeligt, at flere patienter kan få deres region til at betale for hjælp hos private, siger Karin Friis Bach, der er formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner.

- Vi er netop gået efter at lave aftaler på nogle af de områder, hvor ventetiderne var længst, så patienterne fremover vil kunne få hurtigere og bedre hjælp, tilføjer sundhedsudvalgsformanden.

Regionerne betalte for over 120.000 patienter i 2018

Sidste år blev 120.490 patienter fordelt på over 100 sygdomsområder behandlet på privathospitaler for regionernes regning.

Danske Regioner vurderer, at de nye aftaler betyder, at mellem 3 og 10 flere private klinikker og hospitaler vil byde ind på hvert af områderne.

Den nye aftaler gælder fra 1. september og to år frem.

Med aftalen kan patienterne, ligesom de mange andre, der benytter det udvidede og frie sygehusvalg, få betalt regningen hos private af deres region, hvis ventetiden på et offentligt tilbud er på over en måned.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Unge kræftpatienter i hele landet får hjælp fra ny app

Mindre ensomhed. Bedre sygdomsforståelse. Fra 2024 udbreder alle fem regioner en digital løsning, der hjælper unge med kræft. Ideen til appen kommer fra unge kræftpatienter i Region Hovedstaden, der ønskede et virtuelt fællesskab, hvor de kunne være ’normale’ og ikke bare ’kræftpatienter’.

Læs mere

Aftale om udmøntning af 281 mio. kr. til ekstraordinær indsats på kræftområdet 

Regeringen styrker nu kræftområdet med ekstra 300 mio. kr. i 2024 til en ekstraordinær indsats på kræftområdet. Aftalen skal øge behandlingskapaciteten på landets kræftafdelinger og gå til en udvidelse af tilskudsordningen til tandpleje, da nogle kræftpatienter kan opleve senfølger i form af tandproblemer.

Læs mere

Indstil til Årets Patientoplevelse 2024

Med prisen ”Årets Patientoplevelse” hylder Danske Regioner for andet år i træk initiativer, der forbedrer patientens møde med sundhedsvæsenet. Årets tema er samarbejde med civilsamfundet. Prisen uddeles på Regionernes Politiske Topmøde i april 2024.

Læs mere

Vi skal mod nye mål og handle nu for at sikre kræftpatienterne i fremtiden

De seneste årtier har været præget af store fremskridt på kræftområdet. Der er sket en flot faglig udvikling inden for diagnostik og behandling af kræft. Og en stor portion politisk vilje har været med til at løfte kræftområdet, blandt andet gennem fire kræftplaner.

Læs mere