Gå til indhold

Akutberedskab

Udbud af regionernes akutlægehelikoptere fortsætter med to potentielle leverandører

To leverandører vurderes at leve op til krav om økonomi og erfaring med drift af akutlægehelikopter og er nu blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på opgaven.

Regionernes akutlægehelikoptere blev den 7. oktober 2020 sendt i udbud. For at blive prækvalificeret og komme i betragtning til opgaven skal ansøgerne opfylde en række krav til henholdsvis økonomi og erfaring med at drive akutlægehelikopter.

I første prækvalifikationsrunde levede kun én ansøger levede op til betingelserne for at blive prækvalificeret. For at opnå mere konkurrence om opgaven valgte regionerne derfor at gennemføre en ny prækvalifikation, hvor kravene blev justeret en smule.

Fristen for at ansøge om prækvalifikation var 12. januar 2021. Den efterfølgende vurdering har vist, at franske SAF Helicopteres med det danske selskab UNI-FLY som underleverandør og norske Norsk Luftambulanse (den nuværende leverandør) lever op til betingelserne for at blive prækvalificeret. De opfordres derfor til at afgive tilbud.

Regionerne har tilrettelagt en udbudsproces med forhandling. Det forventes, at vinderen af udbuddet kan offentliggøres primo oktober 2021. Regionernes nuværende kontrakt med Norsk Luftambulanse A/S løber frem til oktober 2023, hvorefter vinderen overtager driften.

LÆS MERE

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anna Glavind, kommunikationsrådgiver
Præhospitalet, Region Midtjylland
M: 2485 5950
E: anna.glavind@ph.rm.dk

Dorthe Crüger, formand for styregruppen for regionernes akutlægehelikoptere
M: 21 34 55 26
E: Dorthe.cruger@regionh.dk

Torsten Ellermann Eriksen, Pressekonsulent
Kommunikation
M: 4260 4097
E: tee@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere