Gå til indhold

Regionerne har modtaget varsel om udvidelse af konflikt fra DSR

Regionernes Løn- og Praksisudvalg har i dag modtaget et varsel om udvidelse af strejke fra Dansk Sygeplejeråd. Udvidelsen sker fra den 10. august.

DSR har i dag fremsendt et udvidet strejkevarsel til Regionernes Løn- og praksisudvalg. 

- Vi følger naturligvis situationen tæt, og udvidelsen af konflikten var ventet, men det vil desværre resultere i udskydelser af operationer og aftaler for endnu flere patienter, siger Anders Kühnau, der er formand for Løn- og praksisudvalget i Danske Regioner og fortsætter: 

- Jeg er på vegne af patienterne rigtig ærgerlig over konflikten, og jeg vil gerne understrege, at vi altid er klar til at tale med DSR. Jeg må dog sige, at vi to gange er blevet enige med DSR om aftaler, som et flertal af medlemmerne af DSR derefter har stemt nej til. Hvis der skal komme noget ud af dialogen, forudsætter det derfor, at DSR bliver mere tydelige og konkrete på, hvad en realistisk løsning kan være.

Udvidelsen af strejken vil træde i kraft fra den 10. august. Regionerne går hver især i gang med at se på, om der er behov for at genforhandle nødberedskaber med DSR frem mod udvidelsen.

Nødberedskaberne sikrer, at alle livsvigtige og uopsættelige opgaver fortsat behandles. Alle patienter, der måtte blive berørt af konflikten, vil få direkte besked fra deres region.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder