Gå til indhold

Psykiatri

Prisopgave i psykiatri 2021

Danske Regioner har uddelt sin årlige prisopgave for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri.

Igen i år var bedømmelsesudvalget enige om, at de indsendte opgaver lå på et højt fagligt niveau.

De tre vindere

Førstepladsen og 25.000 kroner:
Katrine Mohr Ineson for opgaven: ”Traumatic Brain Injury and Risk of Subsequent Attempted Suicide and Violent Crime”.

I bedømmelsesudvalget var der enighed om, at prisopgaven er klinisk spændende med meget relevante resultater. Det er en opgave, der er metodemæssigt stærk og fremviser en stor selvstændig indsats. Bedømmelsesudvalget mente, at opgaven er meget relevant, da emnet ikke er særlig veludforsket.

Andenpladsen og 15.000 kroner:
Nana Brandborg Sørensen for opgaven: ”Treatment provided in children and adolescents diagnosed with functional seizures”.

Bedømmelsesudvalget lagde vægt på, at der var tale om et stort studie med et relevant forskningsspørgsmål. Hertil udtalte bedømmelsesudvalget, at prisopgaven viste en interessant og original tilgang til at besvare dette forskningsspørgsmål.


Tredjepladsen og 10.000 kroner:
Troels Boldt Rømer for opgaven: ”Psychiatric Admissions, Referrals, and Suicidal Behavior Before and During the COVID-19 Pandemic in Denmark: A Time-Trend Study”.

Bedømmelsesudvalget lagde vægt på, at der var tale om en meget velskrevet opgave, med gode illustrative figurer og spændende resultater. Hertil lagde de endvidere vægt på, at opgaven havde stærkt materiale og flot udarbejdet statistik.

Bedømmelsesudvalg

  • Professor, overlæge, dr.med. Martin Balslev Jørgensen
  • Professor, ledende overlæge, ph.d. Merete Nordentoft
  • Professor, læge, ph.d. Charlotte Ulrikka Rask
Billede af vinderen af prisopgave i psykiatri
Relaterede nyheder

Læs mere