Gå til indhold

Prisopgave i psykiatri 2021

Danske Regioner har uddelt sin årlige prisopgave for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri.

Igen i år var bedømmelsesudvalget enige om, at de indsendte opgaver lå på et højt fagligt niveau.

De tre vindere

Førstepladsen og 25.000 kroner:
Katrine Mohr Ineson for opgaven: ”Traumatic Brain Injury and Risk of Subsequent Attempted Suicide and Violent Crime”.

I bedømmelsesudvalget var der enighed om, at prisopgaven er klinisk spændende med meget relevante resultater. Det er en opgave, der er metodemæssigt stærk og fremviser en stor selvstændig indsats. Bedømmelsesudvalget mente, at opgaven er meget relevant, da emnet ikke er særlig veludforsket.

Andenpladsen og 15.000 kroner:
Nana Brandborg Sørensen for opgaven: ”Treatment provided in children and adolescents diagnosed with functional seizures”.

Bedømmelsesudvalget lagde vægt på, at der var tale om et stort studie med et relevant forskningsspørgsmål. Hertil udtalte bedømmelsesudvalget, at prisopgaven viste en interessant og original tilgang til at besvare dette forskningsspørgsmål.


Tredjepladsen og 10.000 kroner:
Troels Boldt Rømer for opgaven: ”Psychiatric Admissions, Referrals, and Suicidal Behavior Before and During the COVID-19 Pandemic in Denmark: A Time-Trend Study”.

Bedømmelsesudvalget lagde vægt på, at der var tale om en meget velskrevet opgave, med gode illustrative figurer og spændende resultater. Hertil lagde de endvidere vægt på, at opgaven havde stærkt materiale og flot udarbejdet statistik.

Bedømmelsesudvalg

  • Professor, overlæge, dr.med. Martin Balslev Jørgensen
  • Professor, ledende overlæge, ph.d. Merete Nordentoft
  • Professor, læge, ph.d. Charlotte Ulrikka Rask
Billede af vinderen af prisopgave i psykiatri
Relaterede nyheder

Læs mere

Årets Sundhedsdebattør: ”Jeg deler vandene”

Forfatter Anna Juul modtog Danske Regioners pris som Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet 2023. Anna Juul vinder prisen for at sætte psykiatrien og behandlingsvæsenet til debat og for at opfordre os alle til at gøre op med stereotype forestillinger om psykisk sygdom.

Læs mere

Forfatter Anna Juul vinder pris som Årets Sundhedsdebattør

Danske Regioner hædrer forfatter Anna Juul som Årets Sundhedsdebattør. Anna Juul vinder den nystiftede pris efter, at hun i januar udgav bogen ”Superskurk”, hvor hun med en skarp pen beskriver sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien.

Læs mere

Regioner og praktiserende speciallæger styrker indsatsen i psykiatrien

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne i psykiatrien kortere. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS). Aftalen indebærer bl.a., at klinikpersonale får mulighed for at bidrage til, at de praktiserende psykiatere kan behandle flere patienter.

Læs mere

Aftale på plads om samlet dobbeltdiagnosetilbud og omlægning af særlige pladser i psykiatrien

Regeringen har indgået en aftale med KL og Danske Regioner om rammerne for et samlet regionalt tilbud af høj faglig kvalitet til mennesker, der både har en psykisk lidelse og et behandlingskrævende misbrug. Samtidig er man enige om en omlægning af de særlige pladser i psykiatrien, så de kan anvendes mere fleksibelt og ikke risikerer at stå tomme.

Læs mere