Gå til indhold

Søg penge til forskning i forebyggelse

Nu er der igen åbent for ansøgninger til Den Fælles Regionale Pulje til forskning i forebyggelse.

For femte gang er det muligt at søge bevilling til forskningsprojekter i forebyggelse. Der er syv millioner kroner i puljen, som uddeles i foråret 2023 til de bedste forskningsprojekter.

(Tekst fortsætter under illustration)

Der er behov for bedst mulig forebyggelse, bl.a. fordi antallet af danskere med fx psykiske lidelser og kroniske sygdomme er steget de seneste år.
-De skal selvfølgelig have hjælp, men vi skal samtidig gøre mere for at undgå, at vores borgere overhovedet bliver syge, siger Karin Friis Bach, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

-Forskning i forebyggelse kan føre til mere livskvalitet uden smerter og sygdom. Og vi skal have mest mulig sundhed for pengene. Regionerne bevilger de syv millioner næste år, så vi får mere viden om, hvad der virker bedst, tilføjer Karin Friis Bach.

Forebyggelse fremfor behandling

Siden 2019 har 32 projekter fået støtte, og sidste år modtog otte projekter midler fra Den Fælles Regionale Pulje.

- Over 2,7 mio. somatiske patienter har hvert år kontakt til hospitalerne. Det svarer til, at næsten hver anden af alle danskere har brug for hospitalshjælp årligt. Systemet er presset, og ingen borgere ønsker, at de bliver syge. Derfor uddeler regionerne forskningsmidlerne til forebyggelse. For vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe bedst muligt, siger Karin Friis Bach.
- Bedre forebyggelse er både til gavn for folks livskvalitet og for samfundsøkonomien, pointerer hun.

Ved vurderingen af ansøgningerne lægger regionerne vægt på, at resultaterne kan udbredes til flere regioner og kommuner. Derudover prioriteres projekter, der involverer flere samarbejdspartnere og forskningsmiljøer.

Få mere information

Ansøgningsfristen er 11/01 2023.

Læs mere om, hvilke projekter, der tidligere har modtaget bevilling fra puljen. Få information om puljen, og hvordan du kan søge her:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du har spørgsmål om ansøgning til puljen:
Sofie Vennike, konsulent
Center for Sundheds- og Socialpolitik
M: 2173 6940
E: sofiv@regioner.dk


Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M: 4020 2057
E: tee@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Karin Friis Bach,
Formand for sundhedsudvalget, regionsrådsmedlem
T
M 21 70 50 49
E karin.friis.bach@regionh.dk
Bestyrelsesmedlem og formand for sundhedsudvalget Karin Friis Bach
relaterede nyheder

Læs mere

Forebyggelse er det bedste middel mod det pressede sundhedsvæsen

Som medlemmer af Sundhedssektorens Prioriteringsråd er Adam Wolf og Camilla Rathcke enige om, at der er store gevinster for den enkelte, for sundhedsvæsenet og for samfundsøkonomien, hvis vi forebygger langt mere end i dag.

Læs mere

Alle over 65 år kan vaccineres mod influenza og covid-19 hos regionerne og apotekerne

Danskere over 65 år og sårbare grupper kan fra 1. oktober 2023 til 15. januar 2024 blive vaccineret mod influenza og covid-19 på regionale vaccinationssteder og apoteker over hele landet. Det er med til at sikre borgerne en nær og let tilgængelig adgang til vaccination.

Læs mere

Ny rapport lægger op til, at antallet af forskellige læge-honorarer skal markant ned

Både regionerne og de praktiserende læger tager godt imod Honorarstrukturrådets forslag til helt ny honorarmodel. Den skal forenkle og styrke samarbejdet på tværs af sundhedsvæsenet om at levere almen lægehjælp til befolkningen. Samtidig skal den få de praktiserende læger til at gøre mere for de patienter, som er mest syge.

Læs mere

Flere ældre koster en mia. ekstra til sundhed, men behovet er dobbelt så stort

Udsigten til flere ældre kommer til at koste det regionale sundhedsvæsen en ekstra milliard kroner næste år. Regeringen har allerede signaleret, at ekstra udgifter pga. demografi dækkes. "Men ekstra penge til flere ældre, rækker ikke alene," understreger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere